Bozena Wetchacz er klassisk som er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København ved Lars Trier.
Fra 1998-2000 modtog hun flere legater til et studieophold i Berlin ,bl.a. af Dronning Margrethe og Prins Henrik Fond, hvor hun havde tæt samarbejde med Marco Socias guitarist.

Hun deltog allerede som 14-årig i sin første konkurrence og som 16-årig vandt hun Ogolnopolski Konkurs Gitarowy i Strzelce Krajenskie.
Bozena har deltaget i mesterklasser med bl.a. Julian Bream, John Mills, Hopkinson Smith, Luis Zea, Hubert Käppel, Costas Cotsiolis, Roland Dyens.

Bozena er bosat i Danmark og er særdeles efterspurgt som solist.
Hun optræder jævnligt med orkestre og ind og udlandet, ved recitals som sologuitarist.
Som kammermusiker arbejder hun fast sammen med både strygere, blæsere og operasangere.
Hun har desuden tidligere arbejdet sammen med forhenværende 1. solocellist i Berlins Symfoniorkester og tidligere medlem af Kontra Kvartetten, Hans Nygaard.
Bozena danner duo med sopranen, Catlen Gjøl og violinisten, Christine Pryn.

Hendes repertoiret er usædvanligt bredt og omfatter værker for sologuitar, guitarkoncerter med orkester og kammermusik fra Bach, John Dowland og Vivaldi over Giuliani, Fernando Sor, Isaac Albeniz, og Francisco Tárrega til nye komponister som Astor Piazzolla, Louis Glass og Leo Brouwer.

Bozena er desuden en meget søgt lærer og vier en del af sin tid til undervisning i Danmark. Hun er statsprøvet musiklærer i klassisk guitar og cembalo og har over 20 års erfaring i undervisning i guitar og klaver med elever på alle niveauer.

Bozena Wetchacz kunne i december 2000, opleves live i polsk TV (Polonia) som solist i Vivaldis A-dur koncert med Københavns Festival Orkester under ledelse af dirigent Søren Johannsen, med hvem hun længe har haft et fremragende samarbejde.

Bozena har udgivet sit debut solo album Scent of the Past  i 2015, som fik fantastisk flotte anmeldelser i Danmark og Tyskland.
Derudover har Bozena været med til producere flere musikvideoer og for nylig i oktober 2016 kunne man opleve hende i TVP3 Szczecin i 5 afsnit af programmet Baltic Sea.